Schnell Öl Kft

Üzemanyag és kenőanyag kiskereskedelem

 

                                                      

Az üzemanyag- és kenőanyag nagy- és kiskereskedelmi tevékenység keretében mintegy 12,5 millió liter üzemanyag és 350.000 kg kenőanyag értékesítése folyik, amelynek nettó árbevétele 2007. évben megközelítette a 3,5 milliárd forintot. A cég középtávú szerződéssel rendelkezik az OMV Hungária Kft.-vel, amely a cég kizárólagos anyagellátója. A bányakavics beszállítási üzletág éves nettó árbevétele 2007. évben 185 millió Ft volt, a 2008. évi forgalom pedig elérte a 280 millió Ft-ot.

A SCHNELL ÖL Kft. – pályázat nyerteseként- ásványolaj és kenőanyag szállítási keretszerződést kötött a német RWE AG-EnBW AG alkotta konzorcium tulajdonában lévő MÁTRAI ERŐMŰ RT-vel. A szerződésben éves szinten mintegy 2.410.000 liter ásványolaj termék szállítását vállalta társaságunk mely kötelezettségvállalást a működő töltőállomások létesítésével tudja Kft-énk megvalósítani.A szerződés hatálya 2003. szeptember 01-től 2012. december 31-ig szól.

A SCHNELL ÖL KFT; a MÁTRAI ERŐMŰ RT. visontai és bükkábrányi bányaterületén szén jövesztés, rakodást, elfuvarozást, meddőhányóra döntést, hányóba rendezést, valamint útkarbantartást végző vállalkozóit is kiszolgálja szállítási keretszerződés alapján éves szinten mintegy 10.000.000 l ásványolaj termék értékesítési kötelezettségvállalásával az OMV Hungária Ásványolaj Kft. felé.


Közúti áruszállítás

 

                                                          

 

A Schnell Öl Kft. a Duna-Dráva Cement Kft.-vel, illetve a Betonpartner Kft.-vel kötött vállalkozási szerződések alapján elsőbbségi jogot szerzett erőművi pernye és cement szállítására.

 

 

 

Készletgazdálkodás

 

                                                                                                                                                                

A társaság egyik fő tevékenysége együttműködés keretében megbízott társaságok, u.n. bányabeli vállalkozások  részére végzett készletgazdálkodás. A szállítmányozás, illetve bányaművelés területén tevékenységet ellátó Cronus Kft. és alvállalkozóinak működő gépparkjának folyamatos anyagellátása (alkatrészek, fődarabok) 

Az készletgazdálkodási tevékenység gyakorlása során a  társaság feladatai

Beszerzés:

Beszerzés tervezése (beszerzési tervek készítése)

Ár és költségelemzés

Beszerzési piackutatás, a beszállítók kiválasztása, értékelése

A beszerzéssel kapcsolatos ártárgyalások, szerződéskötések, az ügyvitel lebonyolítása, a legnagyobb kedvezmények alapján keret jellegű szerződésekkel

Közreműködés a beszerzéssel, az anyagellátással kapcsolatos stratégiai szintű döntések meghozatalában vagy az anyagellátási stratégia megválasztásában.

Ellátás:

A beszállítási megrendelések hosszú, közép- és rövid távú tervezése és irányítás által meghatározott anyagszükségleti tervek, valamint az alapanyag raktári készletgazdálkodás által meghatározott adatok alapján

A beszállítók és a felhasználó vállalat közötti anyagáramlás megszervezése, előkészítése, az ezzel kapcsolatos feladatok:

A szállítási mód (pl. közút, vasút) eldöntése

Közúti szállítás esetén saját járművel vagy fuvarozó vállalattal való szállítás közötti döntés

A fuvarozó megválasztása, a fuvarozási (szállítmányozási) keretszerződések megkötése

A szállításhoz alkalmazkodó egységrakomány-képző eszközök (szállítási segédeszközök) megválasztása

A járműrakodás megszervezése és előkészítése (rakodási mód, a rakodógépek, a rakományrögzítési mód megválasztása, a rakodási tervek előkészítése

Az alapanyag-raktári készletgazdálkodás

A készletgazdálkodás körébe tartozó áruk beszállítási kötelezettségének konszignációs szerződések révén tud helytállni. A szállítók területén a legnagyobb kedvezmény elve érvényesül.

           

Termelőgép és ingatlan bérbeadás

 

                                                         

A társaság tulajdonában lévő, döntő többségében termelőgépeket, ingatlanokat folyamatosan hasznosítja, bérbe adja.

A Cronus Tömegáru Fuvarozó és Szolgáltató Kft-vel - megkötött  együttműködési megállapodás szerint bányában, illetve vasútépítési területeken ellátandó feladatokra bérbe adja tehergépjárműveit, rakodó- gépeit, földmunkagépeit, össz- közműves, javító bázissal rendelkező halmajugrai telephelyét, valamint a termelő tevékenységhez centrailzált visontai irodaházát.

Az MKB EUROLEASING Autópark Kft.-vel és a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft.-vel kötött megállapodás alapján a személygépjárművek komplex szolgáltatását végezte el a társaság.

 

 

 

Egyéb területek

 

                                                        

Bányakavics és meddő értékesítés

 

Egyéb gazdasági és kisegítő szolgáltatás

 

Faszén üzletág

A faszén Erdélyből, Romániából érkezik, a szállítmányozó cég Waberer’s Zrt. és a Salgósped Kft..

A faszén beszállításra kerül saját telephelyünkre, ahol osztályozásra és csomagolásra kerül 3 kg-os, illetve 10 kg-os kiszerelésben.

Jelenleg legnagyobb partnereink Lekkerland Kft. és a Rittenbacher 2000 Kft., amelyek árucsoportokat egy kézben összefogó logisztikai cégek és beszállítók valamennyi üzemanyagkútnak és nagy kereskedelmi láncnak. Ezen kívül eseti megrendelésekkel un. éttermi faszenet szállítunk H-Lager Kft. részére.

 

Egyéb bányászati szolgáltatás

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

A SCHNELL Öl Kft. új nagy teljesítményű földmunkagépeivel egyéb bányászati szolgáltatást nyújt megrendelői számára. A szolgáltatás műszaki terjedelme a külszíni fejtésű ásványi haszonanyag-nyerő helyeken a haszonanyag fölötti meddő fedőréteg eltávolítása, a letermelt meddő gépjárműre rakodása és depóniába rendezése, a kitermelt haszonanyag köztes depóniába rendezése és átrakodása, valamint a bányabeli megközelítési- és közlekedési útvonalak kialakítása és folyamatos karbantartása. A tevékenységhez dózerek és mélyásó szerelékű lánctalpas kotrógépek állnak a megrendelők rendelkezésére.